Skip to main content
NEDRISTRETCHING THE BOUNDARIES

Nedri Spanstaal BV

BEHOORT TOT DE EUROPESE TOP IN SPAANSTAAL

Ons verhaal

NEDRI Spanstaal BV heeft sinds 1925 in Europa en ver daarbuiten een bijzondere positie en reputatie opgebouwd op het gebied van spanstaaltechnologie.

Met een state-of-the-art machinepark wordt een breed pakket spanstaalprodukten geproduceerd. Met 150 medewerkers en een jaaromzet van meer dan € 100 miljoen behoort Nedri tot de top spanstaalproducenten in Europa.

NEDRI is een onderneming die zorgt voor een veilige, gezonde, milieuvriendelijke en aangename werkomgeving voor haar medewerkers.

ORGANISATIE

TEAM NEDRI HOUDT VAN
KORTE LIJNEN

CEO: Dhr E. Streefland

ORGANISATIE
TEAM NEDRI HOUDT VAN
KORTE LIJNEN

CEO: Dhr E. Streefland

Geschiedenis

HET VERHAAL VAN NEDRI

1925

Rössler Drahtwaren (Soest D) start in Venlo een dependance. Geproduceerd worden verzinkt draad, draadnagels, gaas en blanke draden voor veel verschillende toepassingen.

1945

Na de oorlog in handen van DEMKA, de staalproducent uit Utrecht.

1952

Start van de productie van spanstaal, zowel draad als streng.

1969

Demka en daarmee ook NDI (Nederlandse Draadindustrie), wordt onderdeel van Hoogovens Groep, divisie HIT, (Hoogovens Industriële Toeleveringen).

1992

NDI behaalt als eerste spanstaalproducent het ISO 9002 kwaliteitscertificaat.

1994

De HIT-divisie wordt verkocht aan drie investeringsfirma’s, Albif (algemeen beursintroductiefonds); Alpinvest en NPM (Nederlandse participatie maatschappij)

1994

NDI koopt van Thyssen Draht, de spanstaal- en laag koolstof (LC) draad afdeling. De spanstaal activiteiten worden geconcentreerd in Venlo en de overige producten in Hamm Duitsland. De nieuwe naam is NEDRI Spanstaal BV.

2002

HIT verkoopt haar aandelen aan Vadeho3, een groep investeerders.

2003

De spanstaal activiteit van WDI in Hamm wordt eigendom van Nedri en de getrokken draden (Nedri Industrie Draht in Hamm) wordt eigendom van WDI.

2011

De familie Pampus (WDI, Westfälische Drahtindustrie) bezit nu 100% van de aandelen van Nedri Spanstaal B.V. in Venlo.

2022

Vond er een bestuurswissel plaats en werd de nieuwe Nedri looks & feel geïntroduceerd . NEDRI SPANSTAAL BV, STRETCHING THE BOUNDARIES

NEDRI SPANSTAAL BV, STRETCHING THE BOUNDARIES